Vi på Vinitalia ordnar skräddarsydda vinresor till några av Italiens mest omtyckta vindistrikt som Langhe, Valpolicella och Chianti.

Vårt motto är att det ska kännas som att ”komma hem”. Vi har därför mestadels valt ut små, familjeägda, mindre producenter där vi verkligen kan komma in bakom kulisserna och ta del av deras passion och energi som de lägger ner på att vara vinbönder och vinmakare.

Vi ordnar vinresor till Langhe, Valpolicella och Toscana.

Langhe, vinområdet som ligger i södra Piemonte och kvalat in på Unescos världsarvslista, är kanske mest känt för sina fina Barolo-, Barbera-, och Barbaresco-viner. Vi bor i vackra Castiglione Falletto och spenderar tid i de charmiga byarna runt Barolo. Läs mer om resan här!

Valpolicella ligger i regionen Veneto, mellan Gardsjön och Verona, och är känt för Amarone- och Ripasso-viner. Vi bor i byn San Giorgio, en by med anor från romartiden, som har en vacker utsikt hela vägen till Gardasjön. På vissa resor besöker vi även Franciacorta, italienarnas egna ”champagnedistrikt”. Läs mer om resan här!

Toscana har flera fantastiska vindistrikt såsom klassiska Chianti, Montalcino och Montepulciano. Här blandas vingårdsbesök med kultur och historia i några av de fina medeltida byarna. Läs mer om resan här.

Alla vinresor genomförs i mindre grupper med maximalt 14 gäster. Vi är med på plats under hela resan och kan översätta från italienska till svenska vid vinprovningar och middagar.

Varmt välkommen att höra av dig om du har frågor eller om du vill skriva upp dig på intresselistan inför kommande vinresor.

/Claudio & Emma

Jag tyckte att hela resan var superbra på alla sätt. Jag uppskattade att dagarna innehöll en bra blandning av aktiviteter, både besök på vingårdar, vinprovning, storstad, besök vid Gardasjön och gemensam middag på kvällarna. Det var trevliga människor i hela ressällskapet, det var många skratt!

Pernilla – reste till valpolicella hösten 2018