Följ med bakom kulisserna på utvalda italienska vingårdar

Vi på Vinitalia ordnar skräddarsydda vinresor till några av Italiens mest omtyckta vindistrikt som Langhe, Valpolicella och Chianti.

Vårt motto är att det ska kännas som att ”komma hem”. Vi har därför mestadels valt ut små, familjeägda, mindre producenter där vi verkligen kan komma in bakom kulisserna och ta del av deras passion och energi som de lägger ner på att vara vinbönder och vinmakare.

Nedan, kort info om de vindistrikt vi besöker.

Langhe, vinområdet som ligger i södra Piemonte och kvalat in på Unescos världsarvslista, är kanske mest känt för sina fina Barolo-, Barbera-, och Barbaresco-viner. Vi bor i vackra Castiglione Falletto och spenderar tid i de charmiga byarna runt Barolo. Läs mer om resan här!

Valpolicella ligger i regionen Veneto, mellan Gardsjön och Verona, och är känt för Amarone- och Ripasso-viner. Vi bor i byn San Giorgio, en by med anor från romartiden, som har en vacker utsikt hela vägen till Gardasjön. Nytt fr.o.m. i år är att vi också besöker Franciacorta, italienarnas egna ”champagnedistrikt”. Läs mer om resan här!

Chianti, ett klassiskt och kanske det mest kända distriktet i Italien, i den vackra regionen Toscana. Här blandas vingårdsbesök med kultur och historia i några av de fina medeltida byarna. Läs mer om resan här.

Hoppas du vill följa med på våra vinresor!
Välkommen att höra av dig till oss.

/Claudio & Emma

Jag tyckte att hela resan var superbra på alla sätt. Jag uppskattade att dagarna innehöll en bra blandning av aktiviteter, både besök på vingårdar, vinprovning, storstad, besök vid Gardasjön och gemensam middag på kvällarna. Det var trevliga människor i hela ressällskapet, det var många skratt!

Pernilla – reste till valpolicella hösten 2018