Vinresa till Valpolicella

Vinresa till Valpolicella 3-7 maj 2023

Valpolicella var det första distriktet vi ordnade resor till och är ett av våra favoritvindistrikt. Vi tar oss bakom kulisserna på “våra” vingårdar Secondo Marco och Tenute Salvaterra där vi får möta vinmakarna och se tillverkningsprocessen bakom Valpolicellavinerna. Dessutom får vi självklart smaka på de olika årgångarna av Classico, Ripasso, Amarone och Recioto.

img_4616
Vinrankorna hos Secondo Marco.

I Valpolicella promenerar vi på vinfälten och får se hur vinmakarna sköter om stockarna för att skörden ska bli i absolut toppkvalitet.

img_4632
Marco Speri delar med sig av sin kunskap.

Marco Speri, ägare till Secondo Marco, är vår guide när vi besöker vingården Secondo Marco och berättar hur och varför han gör sina viner på sitt sätt.

img_4854
Aperitivo på terassen innan det är dags för middag i byn.

På Tenute Salvaterra får vi testa deras goda röda och vita viner i en vacker gårdsmiljö. Och deras uppskattade Prosecco såklart!

img_4945
Glatt gäng efter besöket hos Tenute Salvaterra.

Det blir en del intressanta vinprovningar under våra dagar i Valpolicella.

vinprovning
Vinprovning på Allegrinis gård.

Utöver vinprovningar blir det god mat, tid för promenader och relax. 
Ett detaljerat program presenteras i god tid innan resan.

Ovanstående beskrivning och bilder tagna ur tidigare års resor och kan komma att ändras inför kommande resor. Detaljprogram för resan i maj presenteras efter vintern.

Paketresa där allt ingår

När du reser med oss får du det mesta inkluderat i priset. Flyg, transfer med minibuss, del i dubbelrum på hotell, frukost och middag alla dagar, lunch alla dagar utom resdagarna samt vinprovningar på gårdarna vi besöker.

Pris per person: 14 900 kr

Det kommer finnas endast 14 platser per resa. Anmäl dig genom att mejla oss på claudio@vinitalia.se