Vinresa till Valpolicella

Just nu finns inga inbokade resor till Valpolicella

Valpolicella var det första distriktet vi ordnade resor till och är ett av våra favoritvindistrikt. Vi tar oss bakom kulisserna på “våra” vingårdar Secondo Marco och Tenute Salvaterra där vi får möta vinmakarna och se tillverkningsprocessen bakom Valpolicellavinerna. Dessutom får vi självklart smaka på de olika årgångarna av Classico, Ripasso, Amarone och Recioto.

Vi gör även ett vingårdsbesök i Franciacorta, italienarnas motsvarighet till champagne-distriktet. Här provsmakar vi en klassisk Brut, en silkeslen Satén och andra varianter av det gyllene bubblet.

img_4616
Vinrankorna står i parad hos Secondo Marco.

I Valpolicella promenerar vi på vinfälten och får se hur vinmakarna sköter om stockarna för att skörden ska bli i absolut toppkvalitet.

img_4632
Marco Speri delar med sig av sin kunskap.

Marco Speri, ägare till Secondo Marco, är vår guide när vi besöker vingården Secondo Marco och berättar hur och varför han gör sina viner på sitt sätt.

img_4791
Genomgång av dagens program på terassen med magisk utsikt.

På altanen på vårt B&B har vi utsikt ner till Gardasjön. Här intar vi frukost om vädret tillåter.

img_4854
Aperitivo på terassen innan det är dags för middag i byn.

På Tenute Salvaterra får vi testa deras goda röda och vita viner i en vacker gårdsmiljö. Och deras uppskattade Prosecco såklart!

img_4945
Glatt gäng efter besöket hos Tenute Salvaterra.

Det blir en del intressanta vinprovningar under våra dagar i Valpolicella.

vinprovning
Vinprovning på Allegrinis gård.

Utöver vinprovningar blir det god mat, tid för promenader och relax. 
Ett detaljerat program presenteras i god tid innan resan.

Ovanstående beskrivning och bilder tagna ur tidigare års resor och kan komma att ändras inför kommande resor.

Paketresa där allt ingår

När du reser med oss får du det mesta inkluderat i priset. Mer detaljer om vad som ingår kommer varefter vi planerar nya resor.

Resorna till Valpolicella kommer tidigast äga rum hösten 2022. Exakt datum och pris kommer att presenteras på hemsidan, så håll utkik!

Det kommer finnas endast 14 platser per resa. Är du intresserad av att följa med kan du skicka en intresseanmälan så får du förhandsinformation om datum för resan och annan info. Mejla oss på claudio@vinitalia.se så hör vi av oss!