Om oss

Vi som står bakom Vinitalia och ansvarar för resorna heter Claudio och Emma. Vår gemensamma passion för god mat, goda viner och resor har tagit oss på många turer runt om i Italien. Ofta har resorna resulterat i att vi köpt med oss vin hem, som vi sedan bjuder vänner på. Efter ett tag började vänner fråga om de kunde få följa med på våra resor och då föddes idén till det som idag är Vinitalia.

2015 arrangerade vi vår första resa till Italien och har sedan dess gjort ett par-fem resor per år parallellt med våra vanliga arbeten.

Claudio är, som namnet antyder, italienare, utbildad sommelier och vår ciceron under resorna. Under våra resor i Italien har vi lärt känna vinproducenter som nu öppnar upp sina gårdar för oss och låter oss besöka och ta del av deras unika historia. Vi törs lova att resorna ger dig en smakupplevelser utöver det vanliga! Är du nyfiken på någon av våra resor? Hör av dig till oss!

Hösten 2019 lade vi till något vi velat göra ett tag: att sälja kvalitetsviner från de gårdar vi besöker under våra resor. Detta gör vi via vår webshop, utan andra mellanhänder och leverans direkt hem till dig. Denna del av verksamheten drivs genom ett bolag i Italien (Vinitalia Wine & Deli srl) som bildades 2019 av Claudio, Fabio (Claudios bror) och deras gode vän Matteo som är bosatt i Turin i Italien. Mer om vinerna, utbudet, hur det fungerar o.s.v. hittar du under Butik i menyn.

Vi är så glada att vi får dela vår passion för Italien med dig!

CLAUDIO & EMMA

Claudio Pedrazzi – 0767-63 04 51 / claudio@vinitalia.se
Emma Sandsjö – 076-555 74 03 / emma@vinitalia.se