Vinresa till Langhe

— Vinresa till Langhe 10-14 maj 2023 —

Langhe, välkänt för de uppskattade Barolo- och Barbera-vinerna, är ett naturskönt område i regionen Piemonte. Faktum är att det vackra landskapet som präglas av vinodlingar på sluttande kullar sedan 2014 är upptaget på Unesco:s världsarvslista. Och det förstår man när man besöker det böljande landskapet där grusvägar går genom dalarna klädda av vinrankor och hasselnötsbuskar. På hösten är detta högviltsområde i jakten på den vita tryffeln.

När vi besöker Langhe flyger vi från Stockholm till Nice och åker sedan öster ut tills vi når byn där vi ska bo: Castiglione Falletto. Vi checkar in, äter en härlig middag och stiftar bekantskap med Barolo-, Barbera- och Barbaresco-vinerna.

Under tre dagar besöker vi några av distriktets absoluta toppgårdar, njuter av fantastiskt mat och många glada skratt.

IMG_3285

Byarna i vårt vindistrikt ligger tätt. En dag kan de som vill snöra på sig promenadskorna och ta en härlig vandring till dagens lunch och vinprovning. Det är lite lutning, men med ett par sköna skor klarar vi av promenaden utan problem. För dem som inte vill promenera går det naturligtvis att åka buss.

IMG_0104
IMG_3311

Byarna i Langhe är vackra, med rötter från 1000-talet. Vi hinner njuta av flera av de mest spektakulära byarna i området; La Morra, Barolo, Monforte d’Alba och såklart vår egen by Castiglione Falletto.

IMG_3297
ottimo-rilasso

På vissa resor gör vi en utflykt till Acqui Terme dit folk sedan Romartiden vallfärdat för att bada i de varma källorna. Idag finns på platsen ett fantastiskt spa med både naturligt uppvärmda svaveldoftande utomhusbassänger, inomhusbad, qigong och imponerande ångbastu. En avslappnande halvdag för dem som vill. Bilden är lånad från Trip Advisor.

IMG_0090

För den som vill blir det också möjlighet att besöka grappadestilleriet Marolo, som gör Claudios absoluta grappafavorit. Här får vi besöka tillverkningen och även provsmaka ett urval av grappor producerade av de lokala druvorna.

Ovanstående beskrivning och bilder tagna från tidigare års resor och detaljprogram för resan i maj 2023 kommer att presenteras efter vintern.

Paketresa där allt ingår

När du reser med oss är det mesta inkluderat i priset. Flyg, transfer med minibuss, del i dubbelrum på hotell, frukost och middag alla dagar, lunch alla dagar utom resdagarna samt vinprovningar på gårdarna vi besöker.

10-14 maj 2023

Vi flyger med SAS från Arlanda till Nice. Därefter minibuss till hotellet i Castiglione Falletto.

Pris per person: 14 900 kr

Det finns endast 14 platser per resa. Anmäl dig genom att mejla oss på claudio@vinitalia.se