Vinresa till Langhe

— Vinresa till Langhe planeras nästa gång 2023. Hösten 2022 ordnar vi en Tryffel- & Baroloresa till regionen. —

Langhe, välkänt för de uppskattade Barolo- och Barbera-vinerna, är ett naturskönt område i regionen Piemonte. Faktum är att det vackra landskapet som präglas av vinodlingar på sluttande kullar sedan 2014 är upptaget på Unesco:s världsarvslista. Och det förstår man när man besöker det böljande landskapet där grusvägar går genom dalarna klädda av vinrankor och hasselnötsbuskar. På hösten är detta högviltsområde i jakten på den vita tryffeln och det är när den är som bäst som vi reser dit och njuter av god mat och vin.

Vi flyger från Stockholm till Milano och åker sedan söderut tills vi når byn där vi ska bo: Castiglione Falletto. Vi checkar in, äter en härlig middag och stiftar bekantskap med Barolo-, Barbera- och Barbaresco-vinerna.

Under tre dagar besöker vi några av distriktets absoluta toppgårdar, njuter av fantastiskt mat och många glada skratt.

IMG_3285

Byarna i vårt vindistrikt ligger tätt. En dag kan de som vill snöra på sig gåskorna och ta en härlig vandring till dagens lunch och vinprovning. Det är lite lutning, men med ett par sköna skor klarar vi av promenaden utan problem. För dem som inte vill promenera går det naturligtvis att åka buss.

IMG_0104
IMG_3311

Byarna i Langhe är vackra, med rötter från 1000-talet. Vi hinner njuta av flera av de mest spektakulära byarna i området; La Morra, Barolo, Monforte d’Alba och såklart vår egen by Castiglione Falletto.

IMG_3297
ottimo-rilasso

För dig som vill, gör vi en utflykt till Acqui Terme dit folk sedan Romartiden vallfärdat för att bada i de varma källorna. Idag finns på platsen ett fantastiskt spa med både naturligt uppvärmda svaveldoftande utomhusbassänger, inomhusbad, qigong och imponerande ångbastu. En avslappnande halvdag för dem som vill. Bilden är lånad från Trip Advisor.

IMG_0090

För den som vill blir det också möjlighet att besöka grappadestilleriet Marolo, som är Claudios absoluta grappafavorit. Här får vi besöka tillverkningen och även provsmaka ett urval av grappor producerade av de lokala druvorna.

Ovanstående beskrivning och bilder tagna ur tidigare års resor och kan komma att ändras inför kommande resor.

Paketresa där allt ingår

När du reser med oss får du det mesta inkluderat i priset. Mer detaljer om vad som ingår kommer varefter vi planerar nya resor.

Resorna till Langhe kommer tidigast äga rum hösten 2022. Exakt datum och pris kommer att presenteras på hemsidan, så håll utkik!

Det kommer finnas endast 14 platser per resa. Är du intresserad av att följa med kan du skicka en intresseanmälan så får du förhandsinformation om datum för resan och annan info. Mejla oss på claudio@vinitalia.se så hör vi av oss!