Vinresa till Langhe

— Vinresa till Langhe planeras till hösten 2024 —

Langhe, välkänt för de uppskattade Barolo- och Barbera-vinerna, är ett naturskönt område i regionen Piemonte. Faktum är att det vackra landskapet som präglas av vinodlingar på sluttande kullar sedan 2014 är upptaget på Unesco:s världsarvslista. Och det förstår man när man besöker det böljande landskapet där grusvägar går genom dalarna klädda av vinrankor och hasselnötsbuskar. På hösten är detta högviltsområde i jakten på den vita tryffeln.

När vi besöker Langhe bor vi i byn Castiglione Falletto. Vi checkar in, äter en härlig middag och stiftar bekantskap med Barolo-, Barbera- och Barbaresco-vinerna.

Under tre dagar besöker vi några av distriktets absoluta toppgårdar, njuter av fantastiskt mat och många glada skratt.

Byarna i vårt vindistrikt ligger tätt. En dag kan de som vill snöra på sig promenadskorna och ta en härlig vandring till dagens lunch och vinprovning. Det är lite lutning, men med ett par sköna skor klarar vi av promenaden utan problem. För dem som inte vill promenera går det naturligtvis att åka buss.

Byarna i Langhe är vackra, med rötter från 1000-talet. Vi hinner njuta av flera av de mest spektakulära byarna i området; La Morra, Barolo, Monforte d’Alba och såklart vår egen by Castiglione Falletto.

IMG_0090

Vi gör fem vingårdsbesök under resan. Vingårdarna är noga utvalda, ofta mindre familjegårdar som värnar om hög kvalitet i sin vinproduktion. Gårdar vi besökt på tidigare resor inkluderar Angelo Negro, Reverdito, Silvio Grasso och Borgogno.

För den som vill blir det också möjlighet att besöka grappadestilleriet Marolo, som gör Claudios absoluta grappafavorit. Här får vi besöka tillverkningen och även provsmaka ett urval av grappor producerade av de lokala druvorna.

Ovanstående beskrivning och bilder tagna från tidigare års resor.

Paketresa där allt ingår

När du reser med oss är det mesta inkluderat i priset. Flyg, transfer med minibuss, del i dubbelrum på hotell, frukost och middag alla dagar, lunch alla dagar utom resdagarna samt vinprovningar på gårdarna vi besöker.

Datum för hösten 2024 presenteras under hösten 2023.

Det finns endast 14 platser per resa. Anmäl intresse för kommande resor genom att mejla oss på claudio@vinitalia.se