Tryffel- och Baroloresa

En nyhet för säsongen 2022 är Tryffel- och Baroloresan – en resa där vi lägger lite mer fokus på Baroloviner och härliga smakupplevelser med tryffel.

Langhe, välkänt för de uppskattade Barolo- och Barbera-vinerna, är ett naturskönt område i regionen Piemonte. Faktum är att det vackra landskapet som präglas av vinodlingar på sluttande kullar sedan 2014 är upptaget på Unesco:s världsarvslista. Och det förstår man när man besöker det böljande landskapet där grusvägar går genom dalarna klädda av vinrankor och hasselnötsbuskar. På hösten är detta högviltsområde i jakten på den vita tryffeln och det är när den är som bäst som vi reser dit och njuter av god mat och vin.

Vi flyger från Stockholm till Milano och åker sedan söderut tills vi når byn där vi ska bo: Castiglione Falletto. Vi checkar in, äter en härlig middag och stiftar bekantskap med Barolo-, Barbera- och Barbaresco-vinerna.

Under tre dagar besöker vi några av distriktets absoluta toppgårdar, njuter av fantastiskt mat och går på tryffeljakt i Alba.

IMG_3285

IMG_3311

Byarna i Langhe är vackra, med rötter från 1000-talet. Vi hinner njuta av flera av de mest spektakulära byarna i området; La Morra, Barolo, Monforte d’Alba och såklart vår egen by Castiglione Falletto.

IMG_3297

Paketresa där allt ingår

När du reser med oss får du det mesta inkluderat i priset. I priset ingår flyg, transfer i minibuss, del i dubbelrum, frukost, lunch och middagar alla dagar utom lunch på resdagarna och naturligtvis vinprovningar.

Vi flyger ut på onsdagen och hemåt på söndagen.

Pris och detaljerat program kommuniceras längre fram.

et för resan är 15 900 kronor per person.

Ett mer detaljerat program publiceras under sommaren.

Det finns endast 14 platser på resan. Mejla oss på claudio@vinitalia.se om du är intresserad av att åka med!