Langhe,  Resor,  Valpolicella

Nu släpper vi 2019-års resor!

En kväll äter vi middag i Monforte d’Alba, en av byarna i det klassiska Barolo-området.

Den 15 till 19 maj åker vi till vindistriktet Langhe, välkänt för de uppskattade Barolo- och Barbera-vinerna. Vi bor i den lilla vackra byn Castiglione Falletto, omgivna av slingrande vinodlingar. Under våra dagar hinner vi med att besöka flera mindre kvalitetsgårdar för avsmakning och rundvandring på gårdarna. För den som vill blir det också tillfälle att vandra i de vackra (och kuperade!) omgivningarna, spaupplevelse i ett badhus byggt på en varm källa och grappaprovning hos Marolo, Claudios favoritproducent av Grappa.

IMG_1298
Vinprovningen hos Tenute Salvaterra är en av höjdpunkterna på resan till Valpolicella.

Höstresa till Valpolicella och Franciacorta

Den 18 till 22 september planerar vi att åka till favoritdestinationen Valpolicella, där vi fördjupar oss i ripasso- och amaroneviner. Vi är på plats mitt i skördearbetet, och hos Secondo Marco och Tenute Salvaterra får vi komma bakom kulisserna och samtidigt provsmaka vinerna. Denna gång lägger vi till en extra dag där vi gör en utflykt till Franciacorta, det område där Italienarna producerar den italienska motsvarigheten till Frankrikes champagne. Bubbligt och välsmakande! Vi besöker också den anrika staden Verona och gör ett besök vid vackra Gardasjön.

Nytt resmål?

Vi undersöker som bäst om vi ska lägga till ytterligare ett resmål under 2019. Inget är spikat än, men just nu kikar vi på möjligheten att göra en kombinerad vinresa till Chiantidistriktet (Toscana) kombinerat med besök i Rom. En annan tanke som vi undersöker är en resa till södra Italien, nämligen Puglien där du hittar både spännande vita och röda viner. Vart skulle du vilja resa? Hör gärna av dig till oss med dina tankar och idéer. Håll utkik här på bloggen, eller följ oss på Facebook eller Instagram, för uppdateringar om ytterligare resor under 2019.

/Emma & Claudio

Älskar god mat, goda viner och Italien. Driver Vinitalia tillsammans med sambon Claudio.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *