Resor,  Valpolicella

Nu släpper vi höstens vinresa till Valpolicella och Franciacorta

Vi har fått ivriga frågor om höstens resa och äntligen kan vi berätta att flyget nu är bokat och vi öppnar upp för anmälningar! Vi reser från Arlanda till Milano den 2 oktober och har då fyra fullspäckade dagar framför oss. Vi kommer att göra besök hos några av våra absoluta favoritgårdar; Secondo Marco och Tenute Salvaterra som kommer att ge oss inblickar i vinmakarnas hemligheter. Hos Secondo Marco träffar vi Marco Speri, vinmakare i fjärde generationen som valt att gå sin egen väg och bygger sin egen vingård från grunden. Här får vi följa med ut på fälten, in i vingårdens kärna för att se produktionen samt in i vinkällaren för att smaka på de viner som nu ligger på lagring.

Vinranka 5 kopia

Vinprov ST 1 kopia

Utsikt 2 kopia

Hos Tenute Salvaterra möter vi Silvia som passionerat arbetat med vin hela sitt liv. Hon lotsar oss genom en provsmakning med prosecco, traktens vita viner och såklart amarone reserva som lagrats till perfektion.

Men årets resa bjuder också på nyheter. Denna gång kommer vi att göra ett besök i Franciacorta, distriket som står för Italiens egen champagne. Vi kommer även att göra ett besök vid vackra Gardasjön.

Som alltid när vi arrangerar vinresor erbjuder vi på en helhetsupplevelse. Flyg, boende, transporter, luncher och middagar är inkluderat i priset, tillsammans med vinprovningarna såklart. Det enda som tillkommer är den valfria luncherna när vi besöker Verona/Gardasjön.

Mer information om resan hittar du här! 

Är du nyfiken på resan? Tveka inte att höra av dig till oss:

Vi hoppas att ni är lika glada och förväntansfulla inför höstens resa som vi är. Vi törs lova att det blir en smakrik upplevelse!

/Claudio & Emma

Älskar god mat, goda viner och Italien. Driver Vinitalia tillsammans med sambon Claudio.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *