Franciacorta,  Langhe,  Resor,  Toscana,  Valpolicella

Nu släpper vi 2020-års resor!

Nästa år kommer vi utöka antalet resor och resmål!

Då vi inte kunde ta med alla som ville åka till Valpolicella/Franciacorta nu i oktober, har vi planerat för en ny resa dit i vår. Vi besöker några favoritgårdar där vi får komma in bakom kulisserna och förstå hur vinmakarens passion, kunskap och dedikation resulterar i de bästa vinerna. Det blir en blandning av Valpolicella-viner och bubbel från Franciacorta. Förhandsintresset är stort och det finns endast några platser kvar så hör av dig om du vill åka med.

Vi kommer även ordna en resa i vår till Langhe (Barolo/Barbaresco) där vi besöker flera fina små familjeägda gårdar som gör eleganta viner som tål att jämföras. Ett bedårande vackert landskap och med unik vinkultur och kvalitetsviner. Ett favoritresemål som är ”here to stay”.

Vi siktar på att resa 6-10 och 20-24 maj. Resmål resp. datum bestäms inom kort och beroende på vad vi hittar för vettiga flygalternativ.


Hösten 2020 kommer att innehålla ett par nyheter:

Toscana (Chianti/Montalcino)
Har efterfrågats av många så nu tar vi och planerar för detta. Vi siktar på att besöka fina gårdar där vi kan testa Chianti Classico, Super Tuscans och Brunello. Resan beräknas ske andra halvan av september/början oktober.

Barolo & Tryffel
Vi åker tillbaka till Langhe för en gastronomisk upplevelse då vi njuter av den bästa lokala maten i kombination med fantastiska viner. Vi besöker tryffelfestivalen i Alba och får möjlighet att njuta av den när den är som bäst. För dig som vill ha det där lilla extra!

Vi bokar flyg och hotell i takt med att intresseanmälningar kommer in och vi kommit över 10 personer/resa, så hör gärna av dig så snart du kan om du är intresserad att följa med på någon av resorna.

Mer info kommer om datum, priser mm.

/Claudio & Emma

Italienare med passion för mat och vin. Bor i Sverige men drömmer om att ha ena benet i Italien. Driver Vinitalia tillsammans med sambon Emma.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *