Brunello,  Chianti,  Franciacorta,  Resor,  Toscana,  Valpolicella,  Vinitalia

Nu släpper vi datum för Valpolicella och Toscana

I maj 2024 är det dags för nästa vinresa till Valpolicella och Toscana. Även om det kan kännas långt fram i tiden har vi redan nu spikat datumen och ser fram emot nya gastronomiska äventyr!

Det var i Valpolicella som kärleken till vinet slog rot hos oss. De många resorna till regionen resulterade allt som oftast i att vi hade med oss ett gäng viner hem. Vänner som provade vinerna blev nyfikna och undrade om de inte kunde få följa med nästa gång vi skulle resa. Jo, sa vi och så åkte vi till Valpolicella tillsammans. Året därpå var det vänners vänner som ville följa med. Där och då föddes Vinitalia. Sedan 2015 har vi arrangerat vinresor och vi älskar det. Valpolicella var naturligtvis vårt första resmål och än i dag ligger det oss väldigt varmt om hjärtat.

När vi nästa år åker till Valpolicella den 15-19 maj kommer vi att få uppleva en blandning av våra absoluta favoritgårdar, såsom Secondo Marco och Tenuta Salvaterra. Men vi kommer även att besöka nya gårdar och göra en utflykt till Franciacorta, Italiens eget champagnedistrikt. Här kan du läsa om tidigare resor till Valpolicella.

Toscana – italiens trädgård
Om Valpolicella är vår ursprungskärlek är Toscana vår nya förälskelse. Förra året passade Emma på att bo i Siena och studera italienska på Universitá per Stranieri och sedan dess känns Toscana som vår andra hemmaplan. I Toscana kommer vi den 8-12 maj att besöka Chianti-distriktet, Italiens kanske mest kända vindistrikt. Vi kommer även göra en utflykt till Montalcino där de fantastiska Brunellovinerna produceras. Här hittar du mer information om tidigare resor till Toscana.

Båda resorna kommer att innehålla fyra-fem vingårdsbesök och goda middagar där vi fortsätter att utforska de lokala vinerna. Vi kommer även ta oss tid att besöka regionernas vackra städer och byar.

Vi är nu i färd med att boka flyg och boende. När vi har det på plats kommer vi kunna tala om vad resorna kommer att kosta och presentera ett mer detaljerat program. Är du intresserad av att följa med kan du redan nu göra en intresseanmälan, så kommer vi att återkomma till dig när vi har detaljerna inför resan klar.

Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!

A presto!

Emma & Claudio

Älskar god mat, goda viner och Italien. Driver Vinitalia tillsammans med sambon Claudio.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *