Resor,  Valpolicella,  Vinitalia

Vinskörd och Secondo Marco – där allt började…

Just nu är det vinskörd och en fantastiskt tid att vara på plats i Valpolicella. Att uppleva den aktivitet som sker på vinfälten, se de vackra höstfärgerna och njuta av god mat och dryck. Nästa år så, då hoppas vi pandemin lagt sig och att vi kan resa till Italien igen.

Men det har varit tufft för alla vinbönder i Valpolicella som fått se en del av sin skörd bli förstörd då ett kraftigt oväder drog in över området för några veckor sedan. Så vi hoppas de ändå lyckas få ett bra skördeuttag i år då det borde bli en bra årgång.

Tagna av det engagemang och stöd vi fått av er alla genom att följa med på våra mat- och vinresor (som i år stått stilla av naturliga skäl) och de beställningar ni gör av våra vinbönders fantastiskt goda viner, vill vi rikta ett speciellt tack till Marco Speri – den trevliga, kunniga vinmakaren och agronomen – som driver Secondo Marco i byn Fumane i Valpolicella är faktiskt en av anledningarna att Vinitalia finns idag.

Marcos engagemang och gästfrihet har alltid varit lika fantastisk. Från första resan vi gjorde för ett antal år sedan till förra höstens resa har han alltid tagit emot oss med öppna armar, ägnat timmar till att vara med oss i sin ”cantina”, provat hans viner, promenerat med oss bland vinfälten och avnjutit enastående luncher på den lokala enotecan.
Grazie Marco! 🙂

Vi önskar er alla en fin höst!

Claudio & Team Vinitalia

Italienare med passion för mat och vin. Bor i Sverige men drömmer om att ha ena benet i Italien. Driver Vinitalia tillsammans med sambon Emma.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *