Langhe,  Resor,  Toscana,  Valpolicella,  Vinitalia

Nu släpper vi vårens resor!

Lönehelg och vi släpper vårens vinresor! 🙂

Till våren 2023 kommer vi köra ett par favoritresemål i repris, men vi planerar för ett innehåll lite annorlunda än tidigare med nya upplevelser och minnen att ta med sig hem.

3-7 maj åker vi till Valpolicella och kommer självklart att besöka vår vän Marco Speri på Secondo Marco och prova hans eleganta viner och vi törs påstå en av de bästa Amarone-viner som finns i regionen. Vi kommer lägga till några nya gårdar och upplevelser och gastronomiska upplevelser typiska för den här regionen.

10-14 maj åker vi till Langhe (Barolo/Barbaresco) där vi kommer besöka flera fina små familjeägda gårdar som gör eleganta viner som tål att jämföras. Ett par favoritgårdar blandas med några nya bekantskaper och ni kommer få prova en del välkända druvor och några väldigt lokala och unika. Gastronomiska upplevelser blandat med ett bedårande vackert landskap.

Anmäl er genom att skicka oss ett mejl på claudio@vinitalia.se


Hösten 2023 planerar vi för ett par resor till:

Toscana (Chianti/Montalcino)
Efter höstens två resor till området har vi fått mersmak för Toscana. Vi siktar på en resa i september/början oktober där vi testar en rad olika Chianti Classico, Super Tuscans och Brunello och njuter av vyerna i ”Italiens trädgård”.

Barolo & Tryffel
Vi åker tillbaka till Langhe för en gastronomisk upplevelse första halvan av november och lägger extra krut på att njuta av den bästa lokala maten i kombination med goda Barolo-viner. Vi besöker tryffelfestivalen i Alba och får möjlighet att njuta av den när den är som bäst. För dig som vill ha det där lilla extra!

Vi bokar flyg och hotell i förväg i takt med att intresseanmälningar kommer in, så hör gärna av dig så snart du kan med din intresseanmälan att följa med på någon av resorna.

Mer info kommer om datum, priser mm, så ”stay tuned”!

/Claudio & Emma

Italienare med passion för mat och vin. Bor i Sverige men drömmer om att ha ena benet i Italien. Driver Vinitalia tillsammans med sambon Emma.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *