Resor,  Valpolicella

Programmet klart för resan i maj!

Onsdag 24/5: Upphämtning med buss från Orio del Serio flygplats för vidare färd i ca 1 timme till vårt boende B&B Villa San Giorgio beläget i byn San Giorgio i Valpolicella. Efter incheckning följer lite enkel middag med olika viner från distriktet.

Torsdag 25/5: Avresa ca kl 9.30 för besök hos Secondo Marco i Fumane. Där får vi träffa Marco Speri som tar oss med på en rundvandring bland vinrankor och cantina. Vi tar en  aperitivo med årets Valpolicella Classico innan vi åker alla tillsammans till den lokala enotecan för en gemensam trerätters lunch och avsmakning av Secondo Marcos viner.
Efter lunchen, runt 15.00, besöker vi medeltida Villa della Torre som ägs av vingården Allegrini . Där blir det en liten rundtur samt avsmakning av ett urval av deras viner.
Middag intas sedan runt 20.00 i en av byns restauranger (finns bara två… :)) där vi kommer serveras en trerättersmiddag med typiska rätter från området.

Fredag 26/5: Vi samlas för avresa ca 9.30 för att åka till Tenute Salvaterra. Där tar Silvia Coati emot oss och visar oss runt på ägorna och cantina. Lunch intar vi på gården där deras kock kommer servera typiska rätter från Valpolicella. Till det sker avsmakning av Salvaterras viner. Efter lunchen beger vi oss till Verona för några timmars strosande, shopping, dricka ett glas vin framför Arenan eller vad vi nu vill hitta på. Tips på sevärdheter kommer! På kvällen äter vi trerätters middag på den andra restaurangen i byn.

Lördag 27/5: Efter lite sovmorgon och frukost beger vi oss till Gardasjön och besöker en av de pittoreska byarna längs sjön. Vi äter lunch och njuter av Italien de sista timmarna innan vi styr kosan mot Bergamo och flygplatsen.

OBS! Viss omkastning av programmet kan ske beroende på väder och vind.

Vad ingår?
Boende i dubbelrum.
Kvällssnacks och vin ankomstkvällen.
Frukost alla dagar.
Luncher samt avsmakning viner hos Secondo Marco och Tenute Salvaterra (lunchen vid Gardasjön ingår inte, den organiserar vi tillsammans på plats så att vi kan anpassa oss efter vädret).
Rundtur på Villa della Torre och avsmakning av Allegrinis viner.
Middagar inklusive dryck alla kvällar i San Giorgio.
Transport till och från alla ställen med buss.
Trevligt ressällskap!

Frågor eller andra funderingar? Ring oss gärna.

Claudio 0767-630451
Emma 076-5557403

Älskar god mat, goda viner och Italien. Driver Vinitalia tillsammans med sambon Claudio.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *